Lakše od očekivanog ‘Pituri‘ nastavili niz tamo gdje su znali gubiti, Miho Simović: ‘Oba meča smo odigrali baš dobro, te nije bilo problema!

<p>Miho Simović (Libertas Marinkolor)</p>
Miho Simović (Libertas Marinkolor)Tonči Vlašić

Na papiru smo imali dva neugodna gostovanja, oba suparnika su TOP 5, a kroz povijest smo znali upisivati poraze i u Puli, i u Zagrebu. Međutim, ovaj vikend i u Puli, i u Zagrebu smo ostvarili pobjede, i to lakše nego smo očekivali, a to smo uspjeli jer smo odigrali baš dobro. Oba meča potvrđuju kako smo dosegnuli formu i kako smo spremni za idući krug te prije svega ogled sa StaRR-om u Gospinom polju, koji odlučuje o pobjedniku prvog dijela – javio se Miho Simović, kapetan Libertas Marinkolora nakon nedjeljne pobjede usred Zagreba, 3:1 kod GSTK Zagreb, koju je dubrovački sastav, aktualni prvak, ostvario niti 24 sata nakon uspjeha u Puli gdje je s 3.0 svladao istoimenog domaćina.

– Japec se nije danas najbolje osjećao, a s druge strane je Lovro Zovko baš odigrao dobro. I to je ta jedina izgubljena partija, ali, ponavljam, oba meča smo odigrali baš dobro, te nije bilo problema. Obe pobjede su baš lijepe, kao i ona kod STK Zagreb na početku sezone– naglasio je Simović, kapetan prvaka, koji je s 3:0 (11:3, 11:9 i 11:8) svladao Filipa Borovnjaka za vodstvo 1:0 kod GSTK Zagreb, koje je poduplao Filip Čipin svladavši Josipa Mustapića također s 3:0 (12:10, 11:3 i 11:5).

Nakon što je Zovko s 3:1 dobio Japeca (11:5, 11:5, 4:11 i 11:9), meč je zaključio Ćipin s novih 3:0 (11:5, 11:4 i 11:7) protiv Borovnjaka.

Libertas Marinkolor ima čistih 8/0 uoči dolaska StaRR-a, koji se može pohvaliti istim učinkom. Pula je treća sa 6/3, STK Zagreb ima 6/2, a GSTK Zagreb 5/4… Posljednji krug prvog dijela HEP Hrvatske Super lige igra se idući vikend. Libertas Marinkolor i StaRR igraju u subotu, 19. studenog, od 16 sati u maloj dvorani Gospina polja, a dan poslije, u nedjelju, 20. studenog, od 11 sati gost ‘Pitura‘ je posljednjeplasirani sastav lige, Mihovljan, koji ima 0/8.

Dubrovački vjesnik /Tonći Vlašić