Derbi ‘Piturima‘ nakon više od tri sata igre u Zagrebu, junak velike pobjede Miho Simović: ‘Položili smo ispit!‘

Libertas Marinkolor je slavio u derbiju 3.kola, koji je odlučen u petoj partiji, i koji je trajao više od tri sata u domu STK Zagreb, aktualnog doprvaka i osvajača Kupa Hrvatske.

Domaćin je poveo. Borna Petek je dobio Filipa Ćipina s 3:2, te u petom setu slavio na razliku. Peti set 16:14. Imao je Ćipin vodstvo 2:1 u setovima, imao je u petom setu meč loptu. Nakon toga Miho Simović je s 3:0 svladao Ivana Juzbašića, a Zagreb zahvaljujući Luki Zlatkovu stigao do novog vodstva, te na korak do pobjede. Zlatkov je svladao Japeca. Opet pet setova, kao u ogledu Peteka i Ćipina. Japec je dobio prvi i četvrti set.

Libertas Marinkolor nakon toga nije imao više pravo na pogrešku. Simović je vodio protiv Peteka 1:0 i 2:1 u setovima, peti set je odlučivao, ili će Zagreb slaviti pobjedu 3:1, ii će o pobjedniku odlučiti Juzbašić i Ćipin.

Miho je uspio, izborio je pet meč lopti, iskoristio treću (11:7). Nakon toga i Ćipin je bio uspješan. Juzbašić je izjednačio 1:1 u setovima, Ćipin je dobio nakon prvog seta i treći, te četvrti.

Kako je samo Simović slavio pobjedu protiv Peteka, kao i Ćipin nakon što je slomio otpor Juzbašića, te zaključio meč. Libertas Marinkolor je ostvario zlata vrijednu pobjedu na mjestu gdje je prošle sezone upisao jedini prvenstveni poraz.

– Ostvarili smo nevjerojatno važnu i nevjerojatno veliku pobjedu. Relativno brzo smo imali tako veliki i važan meč, već u drugom vikendu sezone. Dosta nam je pomogao nastup u Europi po tom pitanju – istaknuo je Simović, koji je dobio obje partije.

– Petek i Ćipin su odigrali vrhunski meč, koji je sa 16:14 u petom setu pripao jednom od deset najboljih juniora svijeta. Nakon što je Zagreb poveo s 2:1, čekao me je Petek, koji me je dobio oba puta prošle sezone. Kad sam uspio dobiti ga, znao sam kako smo u psihološkoj prednost uoči odluke jer je Zagreb očekivao novu pobjedu Peteka protiv mene, te pobjedu u derbiju. Ćipin je ušao nervozno u taj posljednji meč, Japec i ja smo mu govorili samo da se smiri. Vrlo brzo je imao kontrolu. Položili smo ispit. Ponavljam, ostvarili smo nevjerojatno važnu i veliku pobjedu! – naglasio je Simović.

Prošlu sezonu Libertas Marinkolor je uzeo naslov prvaka s omjerom pobjeda i poraza 21/1, sezonu prije slavio s čistih 22/0, sad ima 3/0 od čega je posljednji uspjeh ostvaren kod drugog nositelja prvenstva, aktualnog doprvaka.

Nastavak prvenstva je 22. listopada kad u Gospino polje stiže Dugo Selo.