Gledaš semafor, izgubio si uvjerljivo, a gledaš zapisnik i rezultate po setovima te znaš kako je jedna lopta mogla sve okrenut na tvoju stranu

Dubrovački turnir, skupina ‘A‘, subota, 10. rujna, 1. kolo: Hortitec Alzira TT (Španjolska) – Libertas Marinkolor (Hrvatska) 0:3, UTTC Stockerau (Austrija) – TJ Geolog Roznava (Slovačka) 3:1, 2. kolo: TJ Geolog Roznava – Hortitec Alzira TT 2:3, Libertas Marinkolor – UTTC Stockerau 0:3, nedjelja, 11. rujna, 3. kolo: Hortitec Alzira TT-  UTTC Stockerau 3:1, Libertas Marinkolor – TJ Geolog Roznava 3:1.

Poredak: 1. UTTC Stockerau (Austrija) 3/0, 2. Libertas Marinkolor (Hrvatska) 2/1, 3. Hortitec Alzira TT (Španjolska) 1/2, 4. TJ Geolog Roznava (Slovačka) 0/3.

Dobili su ‘Pituri‘ dvije od tri utakmice u Gospinom polju ovog vikenda, nadali se u zadnjem kolu igranom ove nedjelje kako će španjolski sastav iznenaditi austrijski, kako će se u tom slučaju zatvoriti krug, te kako će na kraju ipak oni uzeti prvo mjesto. Nije se to dogodilo, te je austrijski UTTC Stockerau pobjednik turnira skupine ‘A‘ prvog kruga Europa Cupa i on ostaje u tom drugom po važnosti europskom klupskom natjecanju. Libertas Marinkolor kao drugi, te dva preostala sudionika skupine, španjolski Hortitec Alzira TT i slovački TJ Geolog Roznava, svoj europski put nastavljaju u Europa Trophyju, trećem po važnosti klupskom natjecanju Europske stolnoteniske federacije.

Odluka u Gospinom polju, što se moglo naslutiti nakon odigranog 1. kola u kojima je domaćin dobio sastav iz Španjolske, a austrijski svladao slovački, dogodila se u 2. kolu. Ogled dva sastava s pobjedom na startu zaključen je uspjehom gostiju 3:0, ali bio je to izjednačen meč. Dva boda gost je izborio pobjedama u pet setova, a jedan u četiri seta. Pamtit će se kako je pet setova odlučeno na dva razlike, kako je jedan zaključen rezultatom 17:15, jedan 15:13, dva 13:11, te jedan 12:10, kako su dva seta završena rezultatom 11:9, a tri 11:8!

Miho Simović, Filip Ćipin i Tomislav Japec su s dvije nove europske pobjede zaradili nove bodove za ETTU rang listu klubova. Hrvatski prvak Libertas Marinkolor je uoči (n)ove europske sezone bio na 29. mjestu svih klubova starog kontinenta što mu je donijelo nastup u Europa Cupu. Još ukoliko bi i u Europa Trophyju u nastavku sezone došao do novih bodova, mogao bi i iduće sezone biti među klubovima koji će na osnovu uspješnosti igrati u drugom, a ne u trećem europskom klupskom natjecanju. To donosi, kao i ove sezone, najmanje dva izlaska u Europu.

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlasić