Neki viču: ‘Gotovo je, gotovo!‘, uglavnom, Libertas Marinkolor je na milimetar do novog naslova prvaka jer Miho, Tomislav i Filip nisu pogriješili, ali jest konkurencija!

<p>Libertas Marinkolor je 23. svibnja 2021. godine po drugi put u svojoj povijesti osvojio naslov prvaka, i to je pokal podigao u domu GSTK Zagreb. Slavili su tad Marinko Matulović, Filip Čipin, Miho Simović, Tomislav Japec, Damir Gleđ i Marko Habijanec</p>
Libertas Marinkolor je 23. svibnja 2021. godine po drugi put u svojoj povijesti osvojio naslov prvaka, i to je pokal podigao u domu GSTK Zagreb. Slavili su tad Marinko Matulović, Filip Čipin, Miho Simović, Tomislav Japec, Damir Gleđ i Marko HabijanecTonči Vlašić

Očekivano, ‘Pituri‘ nisu pogriješili, dobili su ovaj vikend prvo Dugo Selo, a zatim Požegu, ali jest konkurencija. Ne može se reći kako je super senzacija jer nije StaRR ‘tamo netko’, bez obzira što nije kompletan, ali GSTK Zagreb Domagojem Maglićem, Ivorom Banom i Lovrom Zovkom je bio u igri za naslov, ne StaRR, te se očekivao njegov uspjeh. Međutim, izgubio je u Varaždinu s 3:1, te sad Libertas Marinkolor ima dvije pobjede više od njega, koji je prvi pratitelj skupa s gradskim rivalom, Zagrebom, a do kraja su još samo četiri kola.

Prevedeno, može sad Libertas Marinkolor izgubiti iduće subote kod GSTK Zagreb, ne mora osvojiti niti jedan jedini poen, i opet će slaviti ukoliko bude uspješniji u preostala tri nastupa (gost je Pule, te domaćin Vodovodu Cibaliji).

Sve to govori kako je dubrovački klub vraški blizu novog naslova prvaka Hrvatske, na milimetar da ove sezone uspije što nije 2018. godine, kad nije uspio obraniti naslov prvaka.

GSTK Zagreb je trebao pobjedu kod StaRR-a, a zatim je trebao dobiti Libertas Marinkolor uvjerljivije nego je izgubio u Gospinom polju. ‘Pituri’ su u prvom dijelu dobili GSTK Zagreb s 3:2 u partijama, 12:8 u setovima, te 198:190 u poenima.

Miho Simović, Tomislav Japec i Filip Čipin su bili prvi favoriti za naslov, ali nije bilo meča u kojem su sva trojica bila sto posto spremna za nastup, uvijek je netko od njih trojice, ponekad i dvojica, stiskao zube, te igrao.

Konkurencija je zbog toga došla u priliku zagorčati ‘Piturima’ život. GSTK Zagreb je tu priliku prokockao u Varaždinu. Simović, Japec i Čipin gore od želje dobiti GSTK Zagreb usred Zagreba, već u subotu, 9. travnja, te već tad potvrditi naslov.

Hladi se šampanjac u Gospinom polju!

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić