Sad je sve jasno, o prvaku Hrvatske se odlučuje u Zagrebu, u subotu, 9. travnja, od 14 sati!

<p>Meč lopta - Tomislav Japec je dobio Filipa Panića s 3:0, treći set s 11:1, te je zaključio ogled Libertas Marinkolora i MSTC Čakovec u Gospinom polju</p>
Meč lopta – Tomislav Japec je dobio Filipa Panića s 3:0, treći set s 11:1, te je zaključio ogled Libertas Marinkolora i MSTC Čakovec u Gospinom poljuTonči Vlašić

Svi putevi vode u Zagreb. Termin utakmice se zna: GSTK Zagreb – Libertas Marinkolor u subotu, 9. travnja, u 14 sati. ‘Pituri’ su pobjedom prvaci, a ukoliko izgube tad će odlučivati međusobni rezultat. U Gospinom polju je u prvom dijelu, 21. studenog prošle godine, bilo 3:2 za ‘Piture’, koji su tad dobili 12, a izgubili 8 setova, koji su osvojili 198 poena, a izgubili 190. Da, na kraju se možda i poeni bude gledali.

U derbiju proteklog vikenda bilo je GSTK Zagreb ili Zagreb, tko ostaje na pobjedu od ‘Pitura’, te u igri za naslov prvaka. Istina, pobjeda Zagreba oba je sastava udaljavala od ‘Pitura’, koji su to priželjkivali, jer je Zagreb slabiji međusobno od Miha Simovića, Tomislava Japeca Filipa Čipina.

GSTK Zagreb može pobjedom protiv Libertas Marinkolora u svom domu doći do naslova. Na kraju ‘bitke za Zagreb’ GSTK Zagreb je dobio Zagreb s 3:1. Dragutin Šurbek nije igrao za Zagreb. Domagoj Maglić, Ivor Ban i Lovro Zovko su stigli do pobjede koja ih je ostavila u igri za naslov.

‘Pituri’, budući nisu dočekali novu pobjedu Zagreba u zagrebačkom derbiju, znaju što im je činiti kod GSTK Zagreb.

Proteklog vikenda je Libertas Marinkolor odradio bez greške dva zadatka u svom domu, dobio je StaRR s 3:1, te Čakovec s 3:0. Prije utakmice odluke čekaju ga dva gostujuća zadatka. U subotu, 2. travnja, su gosti Dugog Sela, a dan poslije, u nedjelju, 3. travnja, ugostit će ih Požega.

OČEKIVANO

Protiv MSTC Čakovec Miho Simović je dobio Filipa Godinu 11:2, 11:4 i 11:5, Filip Čipin je s 11:5, 11:8 i 11:7 bio bolji od Matije Barića, a Tomislav Japec je s 11:7, 13:11 i 11:1 dobio Filipa Panića. Sve je bilo gotovo za 57 minuta u ogledu lidera i fenjeraša, koji je i dalje bez pobjede.

‘Pituri’ love treći naslov u povijesti, prvi su osvojili 2017. godine, drugi prošle godine. Mogu se pohvaliti kako su Kup Hrvatske uspjeli obraniti, hoće li se ove sezone moći pohvaliti kako su to isto uspjeli i u domaćem prvenstvu?

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić