StaRR praznih ruku, ‘Pituri‘ korak bliže novom naslovu prvaka, Filip Čipin: ‘Ima pritiska, to je sigurno, ali s tim pritiskom se možemo i znamo nositi!‘

<p>Gotovo je, Filip Čipin slavi 3:2 pobjedu protiv Nikole Bogdanovića, Libertas Marinkolor je dobio StaRR s 3:1</p>
Gotovo je, Filip Čipin slavi 3:2 pobjedu protiv Nikole Bogdanovića, Libertas Marinkolor je dobio StaRR s 3:1Tonči Vlašić

Libertas Marinkolor – StaRR 3:1

Filip Čipin – Ronald Ređep 3:0 (11:3, 11:6, 12:10), Miho Simović – Nikola Horvat 1:3 (7:11, 5:11, 11:9, 8:11), Tomislav Japec – Damir Bogdanović 3:0 (11:3, 15:13, 11:5), Filip Čipin – Nikola Horvat 3:2 (11:4, 8:11, 11:6, 9:11, 11:8)

Filip Čipin je otvorio i zatvorio utakmicu u Gospinom polju. Učinio je to pobjedama. Svladao je prvo Ronalda Ređepa, a na kraju baš dobrog Nikolu Horvata, koji je u drugom činu ogleda dva najuspješnija kluba u posljednje vrijeme svladao Miha Simovića. Tomislav Japec je zatim vratio domaćina u vodstvo, svladao Damira Bogdanovića, doveo ga na korak do pobjede, a taj korak je napravio Čipin već spomenutim uspjehom protiv Horvata. Libertas Marinkolor je s 3:1 dobio varaždinski StaRR.

– Dosta težak meč. Iako su oni oslabljeni, nedostaje im Iranac Soroosh, Indijci, međutim, i u prvom meču, koji je odigran u Varaždinu, i Miho, i ja smo imali problema s Horvatom. Stvarno ima dobru igru za ljevake, ne prolazi nam servis, a mi od tih servisa živimo. Jako je brz na otvorenoj igri, a pogotovo kad nema što izgubiti. Horvat je pustio ruku, te nije lako igrati protiv takvog kvalitetnog suparnika, koji je tek malo slabiji od vas na papiru. Ali, najvažnije, uspjeli smo ostvariti pobjedu. To je u ovom trenutku najvažnije – rekao je Čipin, koji je ove sezone dobio šesnaest partija od dvadeset i jedne.

imageNikola Horvat, najbolji igrač StaRR-a

image

Antun Perušina, sudac ogleda Libertas Marinkolor – StaRR Tonči Vlašić

Libertas Marinkolor brani naslov, Libertas Marinkolor je za sve prvi favorit i ove sezone, Libertas Marinkolor je na vrhu s omjerom pobjeda i poraza 14/1, ali ima samo pobjedu više od pratitelja, GSTK Zagreb i Zagreb. StaRR je nakon gostovanja u Dubrovniku na omjeru 8/7.

– Ima pritiska, to je sigurno, ali s tim pritiskom se možemo i znamo nositi. Međutim, nažalost, nikako da se poklopi meč u kojem smo sva trojica u dobroj formi. Sezona je teška, konkurencija je sve bolja. Sutra igraju dva Zagreba, ukoliko GSTK Zagreb izgubi imat će tri poraza, mi smo potom njegovi gosti, a Zagreb ostaje na dva poraza. Mi smo od Zagreba bolji međusobno. Dakle, tad bi i s porazom kod GSTK Zagreb bili prvi. Međutim, pripremamo se za taj meč kod GSTK Zagreb kao da je to finale. Idemo na pobjedu. Želimo pokazati kako smo uistinu najbolja momčad – rekao je Čipin.

Libertas Marinkolor u nedjelju, 20. ožujka, dočekuje fenjeraša MSTC Čakovec, jedini sastav bez pobjede. Igrat će i slušati što se događa u zagrebačkom derbiju…

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić