SUPER DERBI SUPER LIGE Prvak napravio break u domu doprvaka, više od tri sata je trajala ‘majka svih bitaka‘, a odlučena je u petom setu pete partije

Ovako je završila prošla sezona - 'Pituri' su podigli pokal prvaka sa čistih 22/0, a ove sezone su i dalje bez poraza...
Ovako je završila prošla sezona – ‘Pituri’ su podigli pokal prvaka sa čistih 22/0, a ove sezone su i dalje bez poraza…Tonči Vlašić

Velika pobjeda ‘Pitura‘, veliki korak prema obrani naslova prvaka napravili su Miho Simović, Tomislav Japec i Filip Čipin. Svladali su prvog ‘izazivača’, doprvaka, varaždinski StaRR, i to u njegovom domu. Bilo je ovo prvo ‘poluvrijeme’ dvoboja, koji zadnjih pet sezona odlučuje o prvaku. Trajao je više od tri sata. Tri partije su odlučene u pet setova, dvije u četiri, i za ne vjerovati – sva tri partije koje su odlučene u pet setova završile su rezultatom 12:10 u petom setu!

Redom, Simović je u prvoj partiji super derbija HEP Super lige dobio Ronalda Ređepa s tih 12:10 u petom, odlučujućem setu, a istim rezultatom je Nikola Horvat svladao Čipina, izjednačio na 1:1, a na kraju je u partiji odluke, Horvat ili Simović, odnosno StaRR ili Libertas Marinkolor, bilo tih 12:10 za Simovića u petom setu.

Inače, StaRR je u meču vodio s 2:1 budući je Mandar Hadikar svladao Japeca s 3:1. Ali, nakon toga Čipin je izborio ‘majstoricu’, petu partiju, dobio je 3:1 Ređepa, te su Horvat i Simović odlučivali.

image

Junak derbija – Miho Simović je dobio obje partije u Varaždinu, i Ronalda Ređepa, i Nikolu Horvata
 Tonči Vlašić

Nakon ‘milijun’ godina Libertas Marinkolor je slavio rezultatom 3:2, prošle sezone im nitko nije dobio dvije partije u jednom meču, nakon ‘milijun’ godina su Čipin i Japec izgubili jednu partiju u prvenstvu, ali najvažniji niz prvaka se nastavio – pobjednički niz zbog čega su zapjevali ‘Pituri’ usred Varaždina.

Da, Simović, Japec i Čipin su napravili veliki posao. Uistinu veliki posao. Prvak je s uspjehom prošao teško gostovanje. Računajući prošlu sezonu ima čistih 26:0!

SAD EUROPA

Libertas Marinkolor je ovaj vikend prvo dobio MSTC Čakovec u Čakovcu sa čistih 3:0, bez izgubljenog seta, a dan poslije StaRR u Varaždinu. Unaprijed je odradio treći krug HEP Hrvatske Super lige, i to iz razloga jer ga od 21. do 23. listopada čeka nastup u Europa kupu. 

Simović, Japec i Čipin su sudionici skupine ‘D’, koja se igra u Linzu. Libertas Marinkolor čekaju ogledi protiv talijanskog ASD Marcozzi Cagliari, rumunjskog CSS Szak Odorheiu Secuiesc, mađarskog PTE Peac Kalo Meh, te domaćina, austrijskog SPG Linza

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić