POČELA NOVA SEZONA HEP HRVATSKE SUPER LIGE Kad su ‘Pituri u pitanju – ništa nova, ništa nova

Filip Ćipin - bez greške u dresu Libertas Marinkolora
Filip Čipin – bez greške u dresu Libertas MarinkoloraTonči Vlašić

Filip Ćipin je prošle sezone dobio sve mečeve, dvadeset i tri u dresu Libertas Marinkolora. Na početku nove sezone, svoje druge u redovima dubrovačkog kluba, nastavio je svoj sjajan niz. U prvom meču nove sezone bio je bolji od Vanje Lopušinsky, igrača Splita usred Splita. Slavio sa čistih 3:0 (11:2, 11:4, 11:9).

Čistih 3:0 ostvario je i Libertas Marinkolor jer nije samo Ćipin bio uspješan na startu nove sezone. Miho Simović je također s 3:0 otvorio novu sezonu, i to je dobio Vedrana Bakača (11:7, 11:9, 11:4), dok je Tomislav Japec s 3:1 (11:5, 11:8, 6:11, 11:1) u Splitu svladao Dominika Zeljka. Japec je prošle sezone također dobio sve mečeve. Niti jedan poraz.

Naravno, najvažnije za Ćipina, Simovića i Japeca, svoj pobjednički niz je zahvaljujući njima nastavio dubrovački klub, koji je prošle sezone osvojio naslov prvaka sa čistih 22/0, a sad je u obranu naslova krenuo s uvjerljivom pobjedom kakvih je prošle sezone ostvario devetnaest, dok u samo tri utakmice to nije uspio, a u te tri utakmice izgubio je samo po jednu partiju.

Drugi krug HEP Hrvatske Super lige igra se 9. i 10. listopada. Libertas Marinkolor je domaćin. Prvo kontra novog člana najvećeg ranga, Zagreba, a dan poslije protiv zadarskog Donata.

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić