PODVIG ‘PITURA‘ NA DRŽAVNOM Miho Simović: ‘Uvijek je bilo medalja ili u paru, ili pojedinačno. Sad i u paru, i pojedinačno. Veliki rezultat!‘

Miho Simović s pokalom klupskog prvaka Hrvatske
Miho Simović s pokalom klupskog prvaka HrvatskeTonči Vlašić

Doprvak u paru, a treći u pojedinačnoj konkurenciji – srebro i bronca – to je ‘ulovio’ Miho Simović na seniorskom prvenstvu Hrvatske, kojem je protekla tri dana domaćin bio Vrsar.

U parovima je stigao do finala, našao se s tri člana GSTK Zagreb u borbi za zlato. Uspješniji od njega i Lovra Zovka bili su Ivor Ban i Filip Zeljko. U polufinalu pojedinačne konkurencije zaustavio ga je Tomislav Pucar, 33. reket svijeta. I kad se zna ta činjenica, teško je moglo biti bolje

Simović je još jučer, kad je izborio polufinale parova, kad je bilo jasno kako ima medalju, razveselio sve u Libertas Marinkoloru, a novim pobjedama posljednjeg dana prvenstva, on i Zovko su prvo dobili polufinale parova, a zatim je Konavljanin slavio i u četvrtfinalu u pojedinačnoj konkurenciji, stigao je do povijesnog uspjeha. Nikad prije se nije s jednog državnog vratio s dvije medalje.

image

Miho Simović
 Tonči Vlašić

– Uvijek je bilo medalja ili u paru, ili pojedinačno. Sad i u paru, i pojedinačno. Zato je ovo veliki rezultat – naglasio je Simović. Potom se prvo osvrnuo na nastup u paru sa Zovkom.

– Namučili smo se u polufinalu. Žao nam je što u finalu nismo dobili prvi set, a imali smo 3,4 set lopte. Kad smo to izgubili bilo je teže doći do pobjede jer su Ban i Zeljko ‘pustili ruku’. Što se tiče pojedinačnog dijela prvenstva treba reći kako sam imao i malo sreće, nisam išao na favorita u četvrtfinalu. U osmini finala sam dobio Krstevskog, koji me je dobio prošle sezone u ligi. Nisam ponovio pogreške iz lige, odigrao sam vrlo dobro, kao i u četvrtfinalu protiv Ređepa. Velika pobjeda za sjajan rezultat na najjačem turniru u Hrvatskoj. Što se tiče polufinala protiv Pucara samo ću reći kako se vidjelo zbog čega je on 33. igrač svijeta – rekao je Simović.

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić