SLAVI LIBERTAS MARINKOLOR Seniori nisu više jedini, evo opet i malih ‘Pitura‘ s medaljom oko vrata – mlađi kadet Luka Karanović brončani na državnom!  

Luka Karanović, 13-godišnji član Libertas Marinkolora
Luka Karanović, 13-godišnji član Libertas MarinkoloraTonči Vlašić

Luka Karanović, 13-godišnji član Libertas Marinkolora, osvojio je broncu na mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske, koje je održano u Puli. Bio je najbolji prvo u Regiji jug, plasirao se na državno gdje je u prvom krugu bio najbolji u skupini. Dobio je sva tri suparnika, svakog s po 3:0, te izborio završnicu, mjesto među 16 najbolji.

Potom u završnici, koja se igrala po klasičnom kup sustavu, bio je prvo bolji od Luke Boraka iz Šibenika, opet pobjeda 3:0, zatim u četvrtfinalu od Marka Marčeca iz Visia Trnovec Bartolovečki, opet s 3:0, te je osigurao medalju na državnom.

Njegov pobjednički niz prekinut je tek u polufinalu u kojem je od njega bio uspješniji dvije godine stariji Andrej Mrkić, igrač Pule, kluba domaćina prvenstva. Nakon što je Mrkić poveo s 2:0 u setovima, Karanović je dobio treći set s 11:6, a u četvrti izgubio s 12:10. U finalu je od Mrkića s 3:2 u setovima bio uspješniji Gabrijel Marjanović iz Vodovod Osijeka, dok je drugu broncu osvojio Deni Vale iz Pule.

Karanović, koji je broncu osvojio pod vodstvom trenera Joška Martinovića, prekinuo je tako post dubrovačkog kluba na državnim prvenstvima za mlađe uzraste, a nastavio niz uspjeha ‘Pitura’ na državnim prvenstvima, koji na seniorskim prvenstvima nižu uspjehe. Prednjači tu Miho Simović, koji je isto tako bio uspješan u mlađim uzrastima. Plus, naravno, seniorska momčad je aktualni prvak Hrvatske i osvajač Kupa Hrvatske, druga momčad se iz trećeg plasirala u drugi razred, sad medalja Karanovića.

Ima se u zadnje vrijeme Libertas Marinkolor sa čime pohvaliti!

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić