PRVA MOMČAD ‘PITURA‘, KOJA JE PRVA U DRŽAVI, KREĆE PRVA Simović i ekipa doznali kad protiv StaRR-a, a druga momčad kreće drugog listopada

Tomislav Japec, Miho Simović i Filip Čipin - DU PITURI izlaze opet u Europu
Tomislav Japec, Miho Simović i Filip Čipin – DU PITURI izlaze opet u EuropuTonči Vlašić

Libertas Marinkolor, aktualni prvak, novu sezonu počinje gostovanjem kod Splita. Hrvatska Super liga stolnotenisača starta 18. rujna, 2. kolo je pak na rasporedu 9. listopada, a tad će u Gospino polje stići novak u ligi, Zagreb, te dan poslije zadarski Donat.

Već treći krug, koji se igra 23. i 24. listopada, donosi ogled dva najuspješnija hrvatska kluba u posljednje vrijeme, varaždinski StaRR dočekuje aktualnog prvaka. StaRR je svoja tri naslova pravak, ujedno tri trofeja u vitrinama, osvojio 2018., 2019. i 2020., a Libertas Marinkolor je bio prvak 2017. i 2021. godine, a pobjednik Kupa Hrvatrske 2017., 2018. i 2020. godine.

Dan nakon gostovanja u Varaždinu ‘Piture’ čeka ogled u Čakovcu protiv novaka u najvećem rangu, MSTC Čakovec. U četvrtom krugu, 6. i 7. studenog, Dugo Selo odnosno Požega su gosti iu Gospinom polju, u petom krugu, 20. i 21. studenog nova dva domaćinstva dubrovačkog kluba, dolaze GSTK Zagreb i Pula, a u zadnjem krugu prvcog dijela, šestom, 4. i 5. prosinca, Libertas Marinkolor je gost prvo Vodovod Osijeka, a zatim Cibalie u Vinkovcima.

Natjecanje u drugom razredu, Prvoj hrvatskoj ligi – zapad, počinje 2. listopada. Druga momčad Libertas Marinkolora, koja je bila uspješna u trećem rangu, te napravila korak naprijed, u 1. kolu dočekuje Dugu Resu. Potom je u idućem krugu, drugom, kad se igraju utakmice 2. i 3. kola, gost prvo druge momčadi Dugog Sela, a zatim Velike Gorice Stanfar. U ligi je ukupno deset sastava. Još igraju Sveta Nedjelja Novaki, Samobor, Srdoči Rijeka, Opatija 08, TIS Zagreb i Zabok.

Dubrovački vjesnik/ Tomći Vlašić