PJESMA NA POČETKU I KRAJU, POVIJEST, IZVJEŠĆA, GRADSKA LIGA ‘Pituri‘ na kraju izvadili platno, koje su sami ‘piturali‘, te tako zahvalili predsjedniku

Marinko Matulović sa slikom, koju je dobio na poklon od članova kluba
Marinko Matulović sa slikom, koju je dobio na poklon od članova klubaTonči Vlašić

Pjesma na početku, pjesma na kraju, pjevala se himna ‘Pitura’, dvoranom Studentskog centra Dubrovnik zasviralo se i zapjevalo: ‘Na staroj Minčeti, zastava vijori, i ona govori, Pituri su najbolji‘, a između se ovaj put ‘natiskalo’ prvo redovna Skupština Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor, potom đir kroz povijest dubrovačkog sporta, točnije stolnog tenisa na hrvatskom jugu, a zatim dodjela priznanja najuspješnijim pojedincima i ekipama 43. Prvenstva grada Dubrovnika u stolnom tenisu.

Damir Račić je non stop u arhivu, listajući novine našao je izvješća o nastupima dubrovačkih stolnotenisača 1932. godine. Prije nego je članove Skupštine upoznao s tim, prisjetili su se ‘Pituri’ svojih dragih članova, koji više nisu s njima: Mirka Prpića, Dragutina Šurbeka, Stanka Eskulića, Tonka Obada, Mladena Čolića, Branka Golika

image

Damir Račić je govorio o povijesti stolnog tenisa na hrvatskom jugu
 Tonči Vlašić
image

Na staroj Minčeti bandjera viori i ona govori Pituri su najbolji! – pjeva ‘klapa’ STK Libertas Marinkolor
 Tonči Vlašić

Marinko Matulović, koji je u vodstvu kluba više od 20 godina, a teče mu peti predsjednički mandat, peti mu ističe 2023. godine, podnio je izvješće za 2020. godinu. Korona je, istaknuo je, ostavila traga, pogotovo u radu s mlađim uzrastima kluba. Mlađi nisu mogli u dvoranu. Održan je tek jedan turnir na otvorenom. Zatim je podsjetio kako je HEP Hrvatska Super liga prekinuta početkom ožujka, te kako su uzeti u obzir rezultati u trenutku prekida – Libertas Marinkolor je bio drugi, međutim, nakon duge pauze neigranja dočekala se odluka da se u ljeto odigra Kup: Neven Juzbašić, Miho Simović, Dragutin Šurbek Tomislav Japec su u Samoboru pod vodstvom Marka Habijaneca po treći put u četvrtom izdanju natjecanja podigli pokal. Odigrano je i Županijsko prvenstvo. Mali broj sudionika iz drugih klubova, ali je odigrano.

– Simović je igrajući s Tomislavom Kolarekom bio seniorski prvak Hrvatske u paru, te najuspješniji sportaš Županije – istaknuo je Matulović uspjeh igrača, koji je ponikao u klubu. Podneseno je i financijsko izvješće. Zbog korone, podvukao je, prihodi su bili 35 posto manji, ali, stoji, bilo je i manje natjecanja, te time i troškova. Kad se podvukla crta, klub je opet bio u plusu, ali ovaj put samo 1600 kuna.

– Imali smo sreću da smo godinu prije toga imali plus od 12.000 kuna. Hvala Gradu Županiji, hvala Dubrovačkom savezu športova i Zajednici sporta Dubrovačko-neretvanske županije, Županijskom stolnoteniskom savezu, te svim sponzorima. Hvala tajniku Damiru Gleđu, hvala Nevenu Juzbašiću, kapetanu i igraču, koji je 17 godina branio boje našeg kluba, koji se od našeg kluba oprostio na najljepši mogući način, osvajanjem trofeja, Kupa Hrvatske 2020. godine. Hvala i ostalim igračima, Mihu Simoviću, Dragutinu Šurbeku, Tomislavu Japecu, trenerima Marku Habijanecu i Jošku Martinoviću, hvala i mlađim igračima – rekao je Matulović, koji je potom uručio priznanja najuspješnijim pojedincima i ekipama Prvenstva grada Dubrovnika u stolnom tenisu, i to ekipi Aragaosa travel, koja je zauzela treće mjesto (Goran Raspopović, Drago Kasač, Robert Kralj i Josip Dedo), te ekipi Marinkolora, koja je bila druga (Josip Martinović, Barbara Vlahović, Marko Venier, Lidija Vranješ i Marko Šarić). Zlatne medalje i pokal prvaku, ekipi Doktor Čolić (Marinko Matulović, Filip Mikulić, Ivica Petković, Ante Jupek, Nedjeljko Ogresta i Dario Petković), uručio je fra Ilija Stipić.

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić