PITURI‘ U SKUPINI ‘A‘ EUROPA KUPA Miho Simović: ‘Svi sastavi iz Lige prvaka su favoriti, i kad smo trebali dobiti jednog, priželjkivao sam najboljeg‘

 

Tomislav Japec, Miho Simović i Filip Čipin - DU PITURI izlaze opet u Europu
Tomislav Japec, Miho Simović i Filip Čipin – DU PITURI izlaze opet u EuropuTonči Vlašić

Libertas Marinkolor će igrati u skupini ‘A’ završnog turnira Europa kupa, koji se igra u Varaždinu, i to će igrati u skupini u kojoj su tri sastava. Preostala dva su njemački Post SV Mühlhausen 1951 e.V. i španjolski CTT Borges. Dva najbolja će izboriti četvrtfinale.

Post SV Mühlhausen 1951 e.V. je bio treći u skupini europske Lige prvaka, korak ga je dijelio do plasmana u završnicu najjačeg europskog klupskog natjecanja, dok je CTT Borges, kao i Libertas Marinkolor, bio pobjednik kvalifikacijske skupine za završni turnir drugog po važnosti europskog klupskog natjecanja.

– Zadovoljan sam ždrijebom. Igrače CTT Borgesa poznam. Igrao sam u Španjolskoj. Neće biti lako, ali imamo izgleda ostvariti pobjedu. Svi nositelji, sastavi koji su došli iz Lige prvaka su, naravno, favoriti protiv klubova iz Europa kupa, i kad je tako, priželjkivao sam igrati protiv najboljeg, a to je baš njemački sastav u čijim redovima je bivši europski doprvak, Rumunj Ovidiu Ionescu, zatim Austrijanac Daniel Habesohn, koji je s reprezentacijom bio ekipni prvak Europe. Habesohn je 36. igrač svijeta, Ionescu je na 59. mjestu. Imaju i Čeha Lubomira Jancarika, još jednog igrača koji je u TOP 100 najboljih igrača svijeta – istaknuo je Miho Simović, kapetan Libertas Marinkolora. Skupa s Filipom Ćipinom i Tomislavom Japecom je pratio ždrijeb skupina.

– Bit će super igrati s tako jakim igračima. Ne treba reći što bi bilo kad bi uspjeli prirediti iznenađenje protiv takvog sastava – dodao je, točnije, poželio Ćipin.

Simović se prisjetio kako je protiv najboljeg igrača CTT Borgesa igrao do sad četiri puta

Dubrovački vjesnik / Tonći Vlašić