I DALJE STO POSTO ‘Pituri‘ priželjkuju kako bi bilo lijepo naslov prvaka osigurati usred Varaždina, u domu aktualnog prvaka

 

Miho Simović (Libertas Marinkolor)
Miho Simović (Libertas Marinkolor)Tonči Vlašić

Kolo 16. Hrvatske Super lige, Libertas Marinkolor je ostvario šesnaestu pobjedu od kojih je čak 15. izraženo s maksimalnih 3:0. Slavonski Brod nije uspio osvojiti ni set protiv dubrovačkog sastava, sve je u Gospinom polju bilo gotovo nakon samo 50 minuta igre. Filip Čipin je prvi bio uspješan, zatim Tomislav Japec, i na kraju Miho Simović, koji je, uzimajući u obzir rezultate po setovima, bio najuvjerljiviji. Redom, Čipin je s 11:3, 11:6 i 11:7 dobio Stanislava Lošića, Japec s 11:9, 11:9 i 11:8 Karla Franjčeca, a Simović s 11:3, 11:2 i 11:4 Juraja Lovrića.

Šest kola je do kraja, a već u idućem, ako Libertas Marinkolor dobije u Varaždinu branitelja naslova, StaRR, potvrdit će osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Velika je prednost Ćipina, Japeca i Simovića. StaRR bi u preostalih šest kola trebao ostvariti četiri pobjede više od Libertas Marinkolora da spriječi slavlje u Gospinom polju.

‘Pituri’ pak priželjkuju kako bi bilo lijepo točku na ‘i’ staviti usred Varaždina, u domu aktualnog prvaka, te tako otvoriti šampanjac. Derbi 17. kola između StaRR-a i Libertas Marinkolora se u Varaždinu igra 24. travnja.

Tonći Vlašić / Dubrovački vjesnik