FORTUNA NIJE IMALA SREĆE Pituri ‘pomeli‘ Ukrajince na startu Eurocupa, Simović, Čipin i Japec već mogu spremat stvari za završni turnir!

STK LIbertas Marinkolor - predsjednik Marinko Matulović, igrači Tomislav Japec, Miho Simović i Filip Čipin, te trener Joško Martinović
STK LIbertas Marinkolor – predsjednik Marinko Matulović, igrači Tomislav Japec, Miho Simović i Filip Čipin, te trener Joško Martinović

Miho Simović je dobio Viktora Yefimova sa čistih 3:0 (11:9, 11:6, 11:8), potom je Filip Čipin također s 3:0 svladao Antona Limonova (11:3, 11:6, 11:9), a na kraju je uspješan bio i Tomislav Japec, koji je bio bolji od Bohdana Sinkevycha (11:9, 11:9, 11:5).

Libertas Marinkolor je gotovo pa osigurao prolaz dalje već nakon 1. kola. Ima čistih 3:0 u partijama i 9:0 u setovima. Teško se može dogoditi da Ukrajinci, Fortuna iz Kijeva, istim rezultatom svladaju domaćina, CSS-SZAK Odorheiu Secuiesca, a on bude uspješniji istim rezultatom od Libertas Marinkolora, te kad se zavori krug ‘Pituri’ budu imali najslabiju poen razliku.

Smoviću, Čipinu i Japecu je dovoljan sutra, u posljednjem, 3. kolu, samo jedan jedini set protiv domaćina. Možda na kraju taj zadnji meč ne bude ni odlučivao tko će dalje ukoliko i Rumunji budu večeras u 2. kolu uspješniji od Fortune.

Baš lijepo je Libertas Marinkolor počeo novu europsku sezonu, i u Europa kupu je nastavio svoj niz iz prvenstva. Bio mu je ovo 15. nastup ove sezone, i čak četrnaesta pobjeda sa čistih 3:0. Izgubio je u petnaest nastupa samo jedan jedini set (pobjeda 3:1)!

Prva dva mjesta s turnira u Rumunjskoj vode na završni turnir prvog izdanje Europa kupa, koji će se 12. do 15. svibnja igrati u varaždinskoj Areni, a na kojem će nastupiti 14 klubova (osam koji su prošli skupinu Europa kupa, četiri su skupine prvog kruga, iz svake po dva najbolja idu dalje, a pridružit će im se tad i šest sastava koji ne uspiju izboriti samu završnicu najelitnijeg europskog natjecanja, Lige prvaka).

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić