RADOST U OSIJEKU, KORAK BLIŽE NASLOVU PRVAKA Libertas Marinkolor dobio Vodovod, te je i dalje na stopostotnom učinku u HEP Super ligi

Tomislav Japec (Libertas Marinkolor)
Tomislav Japec (Libertas Marinkolor)

Vodovod Osijek, četvrtoplasirani sastav prvenstva, nije uspio iznenaditi u svom domu lidera, Libertas Marinkolor, koji je u osječkom Gradskom vrtu slavio sa čistih 3:0, te ostvario trinaestu pobjedu u isto toliko nastupa u HEP Hrvatskoj Super ligi. Filip Čipin, Miho Simović i Tomislav Japec su opet bili uvjerljivi. Čipin je svladao Maria Baneka s 3:0, Simović s 3:1 Josipa Arbanasa, a Japec s 3:0 Tomislava Markotića.

‘Pituri’ dan poslije nastupa u Osijeku igraju u Vinkovcima. Čeka ih u nedjelju, 21. ožujka, s početkom u 11 sati Cibalia.

Nakon tog ogleda do kraja prvenstva je još osam kola. Libertas Marinkolor u odnosu na prva dva pratitelja, GSTK Zagreb i StaRR, ima velika tri boda više. GSTK Zagreb i(li) StaRR bi do kraja trebao ostvariti četiri pobjede više od dubrovačke ekipa da se u Gospinom polju ne proslavi naslov prvaka Hrvatske, drugi u povijesti kluba. Prvi je, podsjetnik, osvojen 2017. godine nakon čega je StaRR nanizao tri ‘zvjezdice’. Libertas Marinkolor je pak tri puta u četiri izdanja Kupa Hrvatske bio najbolji, te su u njegovim vitrinama do danas četiri trofeja.

Idući vikend Simović, Čipin i Japec nastupaju u Europi. Putuju u Rumunjsku na turnir skupine ‘A’ prvog kruga Europa kupa.

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlasić