NITKO IM RAVAN NIJE ‘Pituri‘ bez greške u Slavoniji, nakon Osijeka slavili i u Vinkovcima, te spremni dočekuju izlazak u Europu

 

Tomislav Japec, stolnotenisač Libertas Marinkolora
Tomislav Japec, stolnotenisač Libertas Marinkolora , foto: Tonči Vlašić

Niti 24 sata nakon pobjede u Osijeka, čisti 3:0 u Gradskom vrtu protiv Vodovoda, četvrtoplasiranog sastava HEP Hrvatske Super lige, stolnotenisači Libertas Marinkolora su ostvarilli novu pobjedu. Opet su igrali u Slavoniji, ovaj put u Vinkovcima, čekala ih je u nedjeljno prijepodne Cibalia, desetoplasirani sastav lige. Na kraju opet čistih 3:0 za Filipa Čipina, Miha Simovića i Tomislava Japeca.

Čipin je s 3:0 u setovima svladao Davora Lončara, Simović na isti način Željka Županića, kao i Japec svog imenjaka Bibera. Čipin je u tri seta izgubio ukupno osamnaest poena, Simović i Japec po deset.

Libertas Marinkolor je lider prvenstva. Sad ima čistih 14/0. Izgubio je samo jednu jedinu partiju od 33, te ima veliku prednost pred prvim pratiteljima, GSTK Zagreb i StaRR-om, braniteljem naslova. Nitko više ne sumnja kako će se nakon 22. kola slaviti u Gospinom polju. Naime, GSTK Zagreb i StaRR bi u preostalih osam kola trebali ostvariti čak četiri pobjede više od ‘Puitura’ za naslov prvaka, a oba pratitelja tek imaju odigrati susrete 13. i 14. kola.

Idući nastup u prvenstvu ‘Pituri’ imaju 10. i 11. travnja kad će u Gospinom polju ugostiti u 15. kolu prvo Požegu, a dan poslije, u 16. kolu, Slavonski Brod. Prije toga, idući vikend, 27. i 28. ožujka, čeka ih nastup put u Europu. Igraju na turniru skupine ‘A’ Europa kupa gdje prva dva mjesta vode na završni turnir drugog po snazi od ukupno tri europska kupa (Liga prvaka je prvi, a treći je Europa pokal).

Suparnik ‘Piturima’ prvog dana turnira je ukrajinska Fortuna iz KIjeva, a drugog dana domaćin, rumunjski Oderheiu Secuiescu.

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić