“PITURI” DOBILI DERBI BEZ IZGUBLJENOG SETA, A STARR UPISAO NOVI PORAZ ; Miho Simović: ‘Napravili smo veliki korak prema naslovu prvaka‘

Pituri slave - čistih 11/0 u prvom dijelu HEP Hrvatske Super lige - Dario Petković i Filip Mikulić su se nakon pobjede u derbiju protiv GSTK Zagreb 'poigrali' s brojkama foto: Tonči Vlašić
Pituri slave – čistih 11/0 u prvom dijelu HEP Hrvatske Super lige – Dario Petković i Filip Mikulić su se nakon pobjede u derbiju protiv GSTK Zagreb ‘poigrali’ s brojkama foto: Tonči Vlašić

Na staroj Minčeti bandjera vijori, i ona govori, Pituri su najbolji – opet se orilo u maloj dvorani u Gospinom polju. Ne iz grla navijača dubrovačkog kluba, i dalje se zbog loše epidemiološke situacije igra bez prisustva gledatelja, već s razglasa.

– GSTK Zagreb je odlučio riskirati – istaknuo je Marinko Matulović, predsjednik Libertas Marinkolora nakon što je bilo poznato tko će igrati protiv koga. Derbi posljednjeg kola prvog dijela HEP Hrvatske Super lige između lidera, Libertas Marinkolora i drugoplasiranog GSTK Zagreba, otvorili su Filip Čipin i Ivor Ban. Čipin bez greške ove sezone, Ban sa samo dva poraza. Bio je to ogled najuspješnijih pojedinaca oba sastava.

image

Filip Ćipin (Libertas Marinkolor) foto: Tonči Vlašić
image

Ivor Ban (GSTK Zagreb) foto: Tonči Vlašić
image

Filip Ćipin (Libertas Marinkolor) foto: Tonči Vlašić

Ban je vodio sa 7:1, Čipin je s devet poena u nizu izborio tri set lopte, te iskoristio treću – 11:9. U drugom je Ban vodio sa 4:3 i 5:4, te 10:9 nakon čega je Čipin s tri poena u nizu otišao do 2:0. U trećem setu pet poena u nizu Čipina za vodstvo 7:3, potom 9:4, te na kraju 11:7. Čistih 3:0 je bilo i u ogledu između Miha Simovića i Lovra Zovka. Nakon što je Simović dobio prva dva seta s 11:7, u trećem je Zovko imao 12:11. Ipak, uspio je Simović uzeti i taj set, i to s 15:13.

image

Miho Simović (Libertas Marinkolor) foto: Tonči Vlašić
image

Robert Kralj, sudac derbija između Libertas Marinkolora i GSTK Zagreb foto: Tonči Vlašić
image

Lovro Zovko (GSTK Zagreb) foto: Tonči Vlašić

Zatim su igrali Tomislav Japec i Domagoj Maglić, koji je pokušao ostaviti GSTK Zagreb u meču, ali nije uspio. Japec je prvi set dobio s 11:9, drugi s 11:5, a treći s 12:10, te je i on, kao i Filip Ćipin, bez greške ove sezone!

image

Tomislav Japec (Libertas Marinkolor) foto: Tonči Vlašić
image

Domagoj Maglić (GSTK Zagreb) foto: Tonči Vlašić
image

Tomislav Japec (Libertas Marinkolor) foto: Tonči Vlašić

Libertas Marinkolor je tako dobio derbi bez izgubljenog seta. Prvi dio prvenstva zaključio bez izgubljenog meča, te ima veliku prednost u odnosu na konkurente pogotovo nakon što je branitelj naslova, varaždinski StaRR izgubio ove nedjelje kod Požege s 3:2. StaRR bi trebao u drugom dijelu ostvariti čak četiri pobjede više u jedanaest kola od ‘Pitura’ da se u Gospinom polju ne otvori šampanjac, da dubrovački klub ne postane nakon 2017. po drugi put prvak Hrvatske.

Dubrovački vjesnik, Tonći Vlašić