OPET NIŠTA, VIŠE SREĆE TREĆI PUT Prvak opet u izolaciji, te ništa ni ove subote od superderbija u Gospinom polju

Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor Varaždinski StaRR

Opet je odgođen super derbi Hep Superlige, ogled u Gospinom polju između doprvaka, Libertas Marinkolora i StaRR-a, branitelja naslova.

Prvo se trebao igrati 7. studenog, a potom ove subote 28. studenog.

Stoji kako je StaRR u posljednje vrijeme tražio da se prvenstvo prekine dok se epidemiološka situacija donekle stabilizira kako bi zaštitili zdravlje domaćih i igrača iz gostujućih ekipa, predlagao da se nastavi na proljeće (naravno, uz nadu kako će tad biti bolja situacija). Isticao kako je Covid 19 protokol manjkav i ne garantira sigurnost igrača, trenera, sudaca i službenog osoblja u dvorani jer nema obveznog testiranja PRC testom,  to znači da asimptomatska zaražena osoba može nastupiti u utakmici (jedino se mjeri temperatura). Međutim, taj zahtjev nije uvažen, ekipni loptački sportovi najvećeg ranga, odlučieno je, nastavljaju i dalje trenirati i igrati. StaRR je, ako se ne varamo, jedini klub najvećeg ranga u svim sportovima koji je poslao na adresu svog saveza ovakav zahtjev.Uglavnom, opet je jedan igrač StaRR-a morao u izolaciju, i to je razlog odgode, te sad vodstvo lige mora naći novi termin za prvo poluvrijeme sudara koji bi trebao dati odgovor – tko je prvak Hrvatske u sezoni 2020./21.?

Prvi dio HEP Hrvatske Super lige je trebao biti zaključen 6. prosinca. Dakle, slobodan je već idući vikend, 12. ili 13. prosinca. Možda treća bude sreća.

image

Dubrovački klub najavljuje derbi protiv StaRR-a, aktualnog prvaka

 

image

Dubrovački klub najavljuje super derbi HEP Hrvatske Super lige: Libertas Marinkolor – StaRR, doprvak kontra prvaka – subota, 28. studenog, u Gospinom polju

Libertas Marinkolor i StaRR su bez greške ove sezone. ‘Pituri’ su odigrali osam utakmica, jednu više od varaždinskog sastava, uz to su u bili dosta, dosta uvjerljiviji od prvaka. Činjenica je kako su Miho Simović, Filip Čipin i Tomislav Japec dobili 24 od 25 mečeva, te 74 od 83 seta, dok je s druge strane StaRR bio bolji u 21 od 28 mečeva, te uzeo 73 od ukupno 109 setova. Možda na kraju i to bude odlučivalo, ako u dva međusobna ogleda dva najbolja hrvatska sastava bude neriješeno.

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić