USPJEŠAN DEBI FILIPA ČIPINA ZA LIBERTAS MARINKOLOR ‘Pituri‘ nakon 17 godina prvi put igrali bez Nevena Juzbašića

Neven Juzbašić je 17 godina nosio dres Libertas Marinkolora, te je jedini igrač koji je sudjelovao u osvajanju sva četiri trofeja u povijesti dubrovačkog kluba foto: Tonči Vlašić
Neven Juzbašić je 17 godina nosio dres Libertas Marinkolora, te je jedini igrač koji je sudjelovao u osvajanju sva četiri trofeja u povijesti dubrovačkog kluba foto: Tonči Vlašić

Pobjedom 3:0 kod Splita, debi za dubrovačku momčad imao je reprezentativac Filip Čipin, Libertas Marinkolor je počeo sezonu 2020./21. u HEP Hrvatskoj Superligi, te svoj život bez Nevena Juzbašića, igrača koji je punih 17 godina nosio dres dubrovačkog kluba, koji je osnovan 1978. godine.

– Čudo, igrao je za nas punih 17 godina, neprekidno, a nije riječ o domaćem igraču, i to je uistinu rijetkost da jedan igrač provede toliko godina u jednom klubu – istaknuo je najbolji igrač ponikao u dubrovačkom klubu, Miho Simović, koji je rođen 29. siječnja 1993. godine, a koji je imao deset godina kad je Neven Juzbašić stigao u Gospino polje. Nevena je Marinku Matuloviću, predsjedniku kluba, preporučio legendarni Stanko Eskulić, koji je igrajući skupa s velikanom ne samo hrvatskog stolnog tenisa, već jednim od najboljih igrača svijeta, Dragutinom Šurbekom, uveo ‘Piture’ u najveći rang. Eskulić je isticao kako je Neven Juzbašić napadač, igrački nepredvidiv, kako najbolje igra u transu, te kako je skroman sportaš, koji se ne razmeće nerealnim izjavama.

Neven Juzbašić je danas jedini igrač sa sva četiri trofeja Kluba, s osvojenim prvenstvom i tri kupa. Od dresa Libertas Marinkolora oprostio se na najljepši mogući način – pobjedničkim poenom u finalu Kupa Hrvatske u Samoboru protiv GSTK Zagreb nakon čega je kao kapetan u subotu, 11. srpnja ove godine, podigao pobjednički trofej.

– Nakon 17 godina, bez obzira što ja nisam iz Dubrovnika, to je moj klub. Uvijek će tako biti – rekao je na oproštaju.

I prošle sezone je Libertas Marinkolor u borbu za bodove (i naslov prvaka) krenuo u Splitu protiv Splita. I tad je slavio s 3:0. Pobjedu je prije godinu dana izborio u sastavu Miho Simović, Tomislav Japec, Neven Juzbašić i Dragutin Šurbek junior, kojem je to bio prvi nastup za prvenstvene bodove za klub u kojem je prije gotovo 20 godina igrao njegov otac Dragutin, višestruki svjetski i europski prvak u parovima, te pojedinačni prvak Europe.

Filip Čipin, hrvatski reprezentativac u dresu Libertas Marinkolora

Neven Juzbašić i Dragutin Šurbek Junior će ove sezone igrati za drugoligaša Zagreb, pokušati s njim izboriti najveći rang, dok su Čipin te Simović i Japec počeli u Splitu novu sezonu Libertas Marinkolora u kojoj za cilj imaju osvojiti naslov prvaka, koji je zadnje tri sezone u rukama igrača varaždinskog StaRR-a, te obraniti naslov pobjednika Kupa Hrvatske. Početak više nego dobar. Suparniku su prepustili samo jedan set.

U drugom krugu HEP Hrvatske Super lige, 10. i 11. listopada, Libertas Marinkolor će ugostiti vinkovačku Cibaliju, novo ime u najvećem rangu, te starog poznanika, Vodovod Osijek.

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić

PITURI U SPLITU

Leave a Reply