POTVRĐENO Libertas Marinkolor domaćin velikog meča, Marinko Matulović: ‘Čast nam je ugostiti naše, koji su sve bolji, i to protiv svjetske velesile!‘

Razgovarali smo s izbornikom Nevenom Karkovićem i direktorom Renatom Čengićem, te će se meč kvalifikacija za Europsko momčadsko prvenstvo stolnotenisača između naše reprezentacije i Francuske igrati u Dubrovniku, 17. studenog. Prvi put smo domaćini službenog meča reprezentacije. Velika je to stvar za naš klub, za stolni tenis u našem gradu te županiji – istaknuo je Marinko Matulović, predsjednik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor, ujedno dopredsjednik Hrvatskog stolnotensikog saveza.

Marinko Matulović i Andrej Gaćina

Francuska je stolnoteniska velesila. Čast je ugostiti tako veliku reprezentaciju, ali, imamo i mi dobre igrače na koje smo ponosni, i koji, vjerujemo, mogu iznenaditi – podvukao je Matulović.

Francuzi su brončani s posljednjeg momčadskog EP-a, kojem su bili domaćini, a na kojem je nastupila i naša reprezentacija, međutim, naši nisu uspjeli osvojiti skupinu te se plasirati u četvrtfinale. Njemačka je uzela zlato, srebro Portugal, dok je druga bronca bila oko vrata reprezentativaca Švedske.

– Francuska je na papiru favorit, ali mi smo zadnjih godina, i to sa samo našim domaćim igračima, dosta napredovali, te se potajno nadamo kako možemo iznenaditi, i to u ‘vrućoj’ atmosferi kakva je godinama u Dubrovniku na stolnoteniskim mečevima. Veseli nas što ćemo igrati u Dubrovniku, kao i sve u reprezentaciji. Nadamo se kako će epidemiološka situacija biti dobra, te kako ćemo, što najviše želimo u ovom trenutku, igrati – rekao je Neven Karković, hrvatski izbornik.

U našoj kvalifikacijskoj skupini je još Poljska.

– Igra se dvokružno, svatko sa svakim kod kuće i u gostima. Dvije prvoplasirane reprezentacije skupine izborit će izravan plasman na završnicu EP-a, dok će treći u dodatne kvalifikacije. Naša kvalifikacijska skupina je najjača s obzirom i na snagu Poljske, koja je također dobra reprezentacija. Zbog toga vjerujem kako će i reprezentacija koja bude treća u našoj skupini, na kraju i ona izboriti nastup na završnici EP-a. Veseli me što ćemo naš meč protiv Francuske igrati u Dubrovniku – naglasio je Karković.

Seniorska reprezentacija Hrvatske

– Tomislav Pucar je među 40 najboljih igrača svijeta, osvajač medalja na velikim natjecanjima. Prošle godine smo imali trojicu u TOP 100 najboljih igrača svijeta, Andrej Gaćina je bio među 60 najboljih, Frane Kojič ušao u TOP 100. Sjećam se kako smo prije 15-ak godina bii domaćini svim našim najboljim igračima, reprezentativcima. Tad se u Gospinom polju igrao Hrvatski TOP 12 turnir. Tad je Gaćina bio član naše kluba, imao je svega 16 godina, i mi smo, jer smo to kao domaćini imali pravo, odredili ga da nastupi na tom turniru. Nadamo se kako će među kandidatima za nastup u reprezentaciji protiv Francuske biti i naš novi član, Filip Čipin. Opet, kad spominjem taj turnir treba reći kako je jedno domaći TOP 12 turnir, a drugo službeni nastup reprezentacije, i to kad naši igrači napreduju, a kad je gost jedna tako velika reprezentacija kakva je Francuska. Priželjkujem kako će epidemiološka situacija biti dobra, kako će meču moći prisustvovati gledatelji, te kako ćemo imati u našoj dvorani uistinu pravi stolnoteniski spektakl – rekao je Matulović.

Tonći Vlašić / Dubrovački vjesnik

🏓Kvalifikacijski susret za Europskom stolnotenisko momčadsko prvenstvo između Hrvatske i Francuske igrat će se u…

Objavljuje Libertas Televizija – LTVUtorak, 25. kolovoza 2020.

Leave a Reply