NAKON GOTOVO 50 DANA PING PONG PRVAK UZEO REKET U RUKE Miho Simović: ‘Volio bih kad bi se Kup odigrao do kraja‘

Nakon gotovo 50 dana uzeo je reket i lopticu u ruke, te prošao prag Sportske dvorane u Gospinom polju. Čim je to napravio morao je dezinficirati ruke i noge, kao i ostali, a potom krenuo sa zagrijavanjem u ‘B’ dvorani.

– Čitao sam preporuke koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Njih se treba pridržavati. Nema druge – govori Miho Simović, stolnotenisač Libertas Marinkolora, koji je ove godine po prvi put postao seniorski prvak Hrvatske. Uspio je to u paru s Tomislavom Kolarekom.

– Bilo je to moje treće finale u karijeri na seniorskom prvenstvu. Treća je bila sreća – istaknuo je Konavljanin, koji sad ima ukupno sedam medalja sa seniorskih prvenstava. Na sedam od devet posljednjih državnih prvenstava penjao se na pobjedničko postolje.

– Finale sam igrao 1. ožujka. Dva tjedna poslije čekao nas je prvenstveni ogled s Požegom. Na kraju se nije igralo. Ako se ne varam, Savez je donio odluku o prekidu sezone 13. ožujka, dan prije nego su se trebale igrati utakmice 14. kola Super lige.

Prvi trening nakon što je Vlada ublažila mjere te omogućila treniranje sportašima prve i druge kategorije, te prvoligašima, nije odradio sam. U maloj dvorani u Gospinom polju trenirao je s Markom Venierom, Filipom Mikulićem te pod vodstvom trenera Antonia Girona.

– Pravo treninga imamo samo mi koji smo registrirani za prvu momčad, a koja nastupa u najvećem rangu.

‘Karantenu’ je odradio u Konavlima.

– Trčao sam oko kuće, radio neke vježbe. Uglavnom održavao kondiciju. Drugo nisam mogao, a kad se već dogodilo što se dogodilo, stigao sam napokon pomoći svojima, te sam im pomagao u kući i oko nje.

Miho Simović, stolnotenisač Libertas Marinkolora – vlasnik zlata, dva srebra i četiri bronce sa seniorskih državnih prvenstava.

Hrvatski stolnoteniski savez još nije zaključio sezonu.

– Donio je odluku kako do 15. svibnja nema ništa, a tad bi se moglo znati što će biti dalje. Mišljenja sam kako se prvenstvo neće nastaviti jer je većina klubova sad u poteškoćama kako naći sponzore za završiti sezonu s obzirom na situaciju, Iskreno, volio bih kad bi se Kup odigrao do kraja budući je ostalo odigrati četvrtfinala, te jedan vikend Final four. To se može odigrati u tjedan dana.

Prvenstvo je, što se tiče prvaka, odlučeno. Libertas Marinkolor StaRR su daleko ispred ostalih, a Libertas Marinkolor je u trenutku prekida drugi s jedanaest pobjeda i dva poraza. Pet kola je ostalo do kraja. Vodi neporaženi StaRR uz napomenu kako je varaždinski sastav, koji brani naslov, dobio oba ogleda protiv ‘Pitura’. U četvrtfinalu Kupa, igra se jedna utakmica, Libertas Marinkolor je gost drugoligaša Ploča, a još igraju: Samobor – GSTK Zagreb, Vrsar – Vodovod Osijek te Mladost Petrinja – StaRR.

– Ako Savez i donese odluku kako se sezona nastavlja trebat će vremena za pripremit se, za povratak u formu. Koliko znam nisu svi prvoligaši već prvog dana počeli s treninzima. Čak ni moji suigrači, koji su u Zagrebu, još nisu ušli u dvoranu. Trebali bi uskoro. Što se mene tiče, trebat će mi najmanje dvadesetak dana, možda mjesec dana dobrog treninga za bit spreman igrat mečeve– rekao je Simović, koji je 2014. u izboru Dubrovačkog saveza športova bio najbolji sportaš Dubrovnika, a koji je s Libertas Marinkolorom 2017. osvojio duplu krunu, prvenstvo i kup, prva dva od ukupno tri trofeja u povijesti kluba.

– Ponavljam, volio bih kad bi se Kup odigrao do kraja. Vidjet ćemo što će Savez odlučiti. Trenirat ćemo svaki dan. Raduje što smo opet u dvoranu, što smo opet s reketom u ruci.

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić

Leave a Reply