TREĆI KRUG EUROPA CUPA STOLNOTENISAČA

“GORIT” ĆE GOSPINO POLJE U UZVRATU Libertas Marinkolor izgubio prvo poluvrijeme u Austriji od prvog favorita Europa Cupa sa samo 3:2

Nije uspio Libertas Marinkolor dobiti prvog nositelja Europa Cupa u njegovom domu, ali je ostvario rezultat koji uzvrat u Gospinom polju, koji se igra u subotu, 9. studenog, čini super zanimljivim, te nema dileme kako će prepuna ‘B’ dvorana u Gospinom polju dočekati Solex-Consult iz Wiener Neustadta.

Austrijska momčad je dobila prvo poluvrijeme trećeg kruga natjecanja s minimalnih 3:2. Libertas Marinkolor je vodio s 2:1. Na kraju je odlučivao peti set petog meča. Istina, nije za prvog nositelja zaigrao njihov najjači igrač na papiru, Korejanac Joo Sae-Hyuk, ali ni hrvatski doprvak nije bio kompletan. Izostao je Tomislav Japec.

Redom, prvo je Tomas Konecny dobio Nevena Juzbašića s 3:1 u setovima. Čeh je poveo s 2:0 (11:7 i 11:6) nakon čega je iskusni ‘Pitur’ dobio treći set s 11:6. U četvrtom setu drama – Konecny, igrač koji je godinama u TOP 100 najboljih igrača svijeta, uspio je slomiti otpor Juzbašića tek nakon 34 poena (18:16).

Zatim su igrali Nijemac Felix Wetzel i Miho Simović, koji je dobio prvi set s 11:5, zatim izgubio drugi s 11:9, te slavio u trećem s 11:7 i stigao na set do prvog boda Libertas Marinkolora u Austriji. Tu priliku Simović nije propustio. Poveo je s 9:3, Wetzel je potom nanizao tri poena nakon čega su ‘Pituri’ zatražili minutu odmora. Niz domaćeg igrača se nastavio (9:7), ali nakon toga Simović je poveo s 10:7 te s novim poenom dobio četvrti set s 11:7 te izjednačio rezultat u meču na 1:1.

Treći meč – Borna Kovač i Dragutin Dado Šurbek, koji je poveo s 2:0. Vodio s 3:1, 5:2, 7:3 te dobio prvi set s 11:6. I u drugom setu je bolje počeo Šurbek. Vodio je s 8:4. Ali, potom Varaždinac u redovima austrijskog prvaka je napravio 5:0 za vodstvo 9:8. Izjednačio je Šurbek, poveo 10:9 nakon čega Kovač vodi s 11:10, ali s tri poena u nizu ‘Pitur’ uzima i drugi set. Međutim, nakon toga Kovač – 11:9 i 11:7 te je odlučivao peti set, a u njemu je Šurbek bio super uvjerljiv te je Libertas Marinkolor poveo s 2:1.

Konecny je nakon toga dobio prva dva seta protiv Simovića (11:6 i 11:9), a u trećem setu drama nakon što je Simović imao veliku prednost, koju je ispustio. Što više, Čeh je imao meč loptu (10:9), ali nakon toga tri poena Simovića za ostanak u igri. U četvrtom setu je Konecny imao veliku prednost. Simović je stigao na poen zaostatka (8:7), sjajnim poenom još jednom (9:8), ali nije uspio izjednačiti iako je imao veliku priliku.

Odlučivali su tako Wetzel i Juzbašić. Nijemac je bio uvjerljiv – 11:5 u prvom setu, uvjerljiv u drugom – 11:6. Ali, ne predaje se Juzbašić. Treći set je dobio s 11:7, istim rezultatom i četvrti set. Odlučivao je peti set. Juzbašić je spasio dvije meč lopte, ali ne i treću – 11:7 za Wetzela za 3:2 pobjedu prvog favorita drugog po važnosti europskog klupskog natjecanja. Međutim, nisu ‘Pituri’ bez izgleda. Naprotiv. Pogotovo ako opet Solex Consult bude bez Sae-Hyuka…

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić

Leave a Reply