MARTINOVIĆ Preokretom u finalu do zlata u Sloveniji

Još uvijek trenira, još uvijek igra i ne misli stati. Protekle nedjelje je s reketom u ruci, kojeg drži gotovo sedam desetljeća, bio u Ljutomeru, u Sloveniji, na tradicionalnom Otvorenom prvenstvu za veterane u stolnom tenisu, koje se ove godine održalo po sedamnaesti put. Nastup neće pamtiti samo po činjenici da je nastupio, već i po tome da je bio najbolji u konkurenciji igrača preko 75 godina. Pamtit će se i kako je Josip Martinović, počasni doživotni predsjednik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor, gubio u finalnom susretu od francuskog natjecatelja s 2:0, ali je uspio preokrenuti rezultat te slaviti s 3:2 u setovima i osvojiti zlatnu medalju.

Josip Martinović, prije dvije godine dobitnik Nagrade za životno djelo Dubrovačkog saveza športova, bio je najstariji sudionik turnira u Ljutomeru za što je dobio posebno priznanje organizatora turnira na kojem je nastupio ukupno pet puta. Dva puta je bio zlatni u svojoj uzrasnoj kategoriji, jednom srebrni te dva puta brončani.

Ove 2019. godine Martinović je osvojio zlato i na veteranskom prvenstvu Hrvatske. Bio je tada najbolji u konkurenciji igrača preko 70 godina, a ove godine je s ekipom Marinkolora slavio osvajanje 41. izdanja Gradske stolnoteniske lige. Zanimljivo, Martinović je bio sudionik svih izdanja Gradske lige. Zatim, neizostavni je sudionik svjetskih i europskih veteranskih prvenstava (čak 14 puta je nastupio na svjetskom, a 12 puta na europskom prvenstvu), a iza njega je gotovo trideset nastupa na državnim veteranskim prvenstvima…

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić

Leave a Reply