Pobjeda “Pitura” u 4. kolu HEP Superlige

Tomislav Japec, zatim Miho Simović te na kraju Dragutin Šurbek – tim redom su igrali protiv Pule, i tim redom su pobjeđivali te je Libertas Marinkolor u Gospinom polju sa čisti 3:0 slavio u 4. kolu HEP Hrvatske Super lige. Pula je osvojila tek dva seta. Dubrovački sastav je drugi na tablici s tri pobjede i jednim porazom, i to u prošlom kolu od aktualnog prvaka, varaždinskog StaRR-a u njegovoj dvorani. StaRR je vodeći sastav…

Zbog europskih obveza ‘Pituri’ će u srijedu, 30. listopada, igrati protiv Požege u Požegi. U subotu, 2. studenog, gosti su prvog nositelja Europa Cupa, austrijskog Solex-Consult Wiener Neustadt. Uzvrat trećeg kruga igra se u subotu, 9. studenog, u Gospinom polju s početkom u 17 sati.

Suparnik je po rejtingu igrača najjači prijavljeni klub sad već bivšeg ETTU Cupa, natjecanja koje se od ove sezone zove Europa Cup. Solex-Consult Wiener Neustadt se tek sad uključuje u natjecanje (osam najboljih klubova po rejtingu igrača bilo je slobodno u prva dva kruga). ‘Pituri’ su pak bili slobodni u prvom krugu. Zatim su bili domaćini turnira ‘B’ skupine drugog kruga na kojem su ostvarili tri pobjede i jedan poraz, zauzeli drugo mjesto te izborili prolaz dalje.

Za Solex-Consult Wiener Neustadt između ostalih igra Varaždinac Borna Kovač, 2006. kadetski prvak Europe. Najjači igrač im je Korejanac Joo Sae-Hyuk. Nek se zna kako je austrijska momčad po rejtingu igrača bila 17. nositelj ove sezone u europskim kupovima, i kao takva prva ispod crte za nastup u Ligi prvaka, najjačem europskom klupskom natjecanju. Uz Kovača i Sae-Hyka austrijska momčad je za nastup u Europi prijavila još Tomasa Konecnyja, Ali Alkhadrawija, ali Korejanac je daleko najpoznatiji. Riječ je o legendarnom igraču. Pojedinačno je bio svjetski doprvak, dva puta brončani na prvenstvu Azije i brončani u Svjetskom kupu, a u momčadskom dijelu velikih natjecanja je još uspješniji. Osvojio je momčadsko srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., dva srebra i čak pet bronci na svjetskim prvenstvima, tri srebra i tri bronce na prvenstvima Azije, tri srebra i broncu u Svjetskom kupu… Dovoljno je reći kako je više od desetljeća bio u TOP 20 najboljih igrača svijeta, a kako je u olimpijskoj 2012. godini ostvario svoj najbolji plasman na rang listi – bio je peti igrač svijeta!

– Nema sumnje kako su Austrijanci s njim veliki favoriti. Izvukli smo prvog nositelja, ali se nećemo predati – još nakon ždrijeba parova trećeg kruga, krajem rujna, istaknuo je Marinko Matulović, predsjednik Libertas Marinkolora.

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić

 

Leave a Reply