STIŽU BODOVI IZ SPLITA ‘Pituri’ bez greške počeli novo prvenstvo

Novi je sustav natjecanja u prvenstvu. Nema više doigravanja. Igra se samo liga, 18 kola. Novi je način igranja. Tko će prije do tri pobjede u susretu taj odnosi pobjedu – rekao je Marinko Matulović, predsjednik Libertas Marinkolora u najavi nove sezone.

Trojica koja su iznjela prošlu sezonu su ostala u Gospinom polju (Tomislav Japec, Neven Juzbašić i Miho Simović), a pridružio im se i nekadašnji reprezentativac Dragutin Dado Šurbek, sin legendarnog, ne samo hrvatskog, već i svjetskog stolnotenisača, Dragutina Šurbeka, koji je prije gotovo dvadesetak godina i sam nastupao za dubrovački klub.

– S obzirom na novi sustav natjecanja ne možemo riskirati. Sjetite se kraja prošle sezone. Ozlijedio se Juzbašić te smo svaku utakmicu počinjali s minusom jer nam naš kapetan nije mogao pomoći – podsjetio je Matulović.

– Novi sustav natjecanja je po meni korak naprijed. Mečevi će biti kraći. Gledateljima zanimljivije, dosta zanimljivije. Tko bude najbolji u ukupno 18 kola taj je prvak. To je i poštenije. Nema, a što je bio slučaj do jučer, spremanja za doigravanje, za dva meča – istaknuo je igrač Libertas Marinkolora Tomislav Japec govoreći o prvenstvu u sezoni 2019./20., tj. novom izdanju HEP Hrvatske Super lige, koja je za ‘Piture’ počela nastupom u Splitu protiv istoimenog domaćina.

Libertas Marinkolor je slavio protiv Splita sa čistih 3:0. Japec je donio prvi bod, Simović drugi, a Šurbek treći. Split je osvojio samo jedan set.

U novoj sezoni HEP Hrvatske Super lige nastupa ukupno deset klubova. Preostalih osam sudionika su Slavonski Brod, GSTK Zagreb, Dugo Selo, Vodovod, StaRR Varaždin, Srdoči Rijeka, Pula i Požega. U 2. kolu, prvoj domaćoj utakmici, Japec, Juzbašić, Simović i Šurbek dočekuju u subotu, 5. listopada, u Gospinom polju s početkom u 17 sati Dugo Selo.

Dubrovački vjesnik/Tonći Vlašić

Leave a Reply