STOLNOTENISAČI LIBERTAS MARINKOLORA DOZNALI SUPARNIKA U TREĆEM KRUGU ETTU CUPA

LEGENDARNI KOREJANAC STOJI ‘PITURIMA’ NA PUTU DO ČETVRTOG KRUGA Marinko Matulović: ‘Nismo veseli nakon ždrijeba, ali nećemo se predat!’ 

Izvukli smo prvog nositelja. Po rejtingu igrača najjači prijavljeni klub ETTU Cupa. Ne možemo reći kako smo imali sreće. Da, nismo veseli nakon ždrijeba, ali nećemo se predat – prva je reakcija čelnog čovjeka dubrovačkog kluba Marinka Matulovića.

Suparnik Libertas Marinkoloru, hrvatskom doprvaku, u trećem krugu ETTU Cupa bit će Solex-Consult Wiener Neustadt. Prva utakmica se igra početkom studenog u Austriji, u Wiener Neustadtu, gradu s 40-ak tisuća stanovnika, koji se nalazi 50-ak kilometara južno od Beča, a uzvrat je sedam dana poslije u Gospinom polju, 8., ili 9., ili 10. studenog.

Solex-Consult Wiener Neustadt se tek sad uključuje u natjecanje, osam najboljih klubova po rejtingu igrača bilo je slobodno u prva dva kruga. ‘Pituri’ su pak bili slobodni u prvom krugu. Zatim su bili domaćini turnira ‘B’ skupine drugog kruga na kojem su proteklog vikenda ostvarili tri pobjede i jedan poraz, zauzeli drugo mjesto te izborili prolaz dalje.

– Za Solex-Consult Wiener Neustadt između ostalih igra Varaždinac Borna Kovač, 2006. kadetski prvak Europe. Najjači igrač im je Korejanac Joo Sae-Hyuk.. – istaknuo je Matulović.

Austrijska momčad je po rejtingu igrača bila 17. nositelj ove sezone u europskim kupovima, i kao takva prva ispod crte za nastup u Ligi prvaka, najjačem europskom klupskom natjecanju. Uz Kovača i Sae-Hyka austrijska momčad je za nastup u Europi prijavila još Tomasa Konecnyja, Ali Alkhadrawija…

Međutim, Korejanac Sae-Hyuk je daleko najpoznatiji – kratko i jasno – legenda svjetskog stolnog tenisa. Pojedinačno je bio svjetski doprvak, dva puta brončani na prvenstvu Azije i brončani u Svjetskom kupu, a u momčadskom dijelu velikih natjecanja je još uspješniji. Osvojio je momčadsko srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., dva srebra i čak pet bronci na svjetskim prvenstvima, tri srebra i tri bronce na prvenstvima Azije, tri srebra i broncu u Svjetskom kupu… Dovoljno je reći kako je više od desetljeća bio u TOP 20 najboljih igrača svijeta, a kako je u olimpijskoj 2012. godini ostvario svoj najbolji plasman na rang listi – bio je peti igrač svijeta!

– Nema sumnje kako su Austrijanci s njim veliki favoriti. Ponavljam, nećemo se predati – istaknuo je predsjednik Libertas Marinkolora.

Dubrovački vjesnik / Tonći Vlasić

Leave a Reply