PITURI’ I BELGIJANCI DVA OD DVA Miho Simović opet otvorio i zatvorio meč pobjedom!

Nakon prvog dana turnira skupine ‘B’ drugog kruga ETTU Cupa, koji se igra u Gospinom polju, Libertas Marinkolor ima dvije pobjede iz dva meča, kao i belgijski TTC Sokah Hoboken. G.D.D. Toledos iz Portugala ima pobjedu i poraz, kao i ukrajinski predstavnik CE MSC Tennis Academy SCC Sumy. Turski predstavnik Sarkuysan Spor Kulubu je izgubio sva tri meča.

Miho Simović je opet osigurao početnu prednost domaćinu, kao i u 1. kolu kad je igrao protiv ukrajinskog sastava. I sad protiv turskog predstavnika dobio je prvu partiju sa čistih 3:0. Hasan Dogan nije uspio dobiti niti jedan set (11:8, 11:4, 11:9). Nakon toga prvu pobjedu u dresu Libertas Marinkolora upisao je Dragutin Dado Šurbek. Bio je bolji od Onura Oktava. Ni on nije izgubio niti jedan set (11:4, 12:10, 11:5).

Potom je igrao Tomislav Japec protiv Turguta Polata. Dobio je prvi set sa 14:12, ali ne i slijedeća tri (9:11, 8:11, 6:11) zbog čega se igrala četvrta partija. Opet je za stol izašao Simović. Nije dobio prvi set (13:11), ali jest iduća dva (11:7, 11:5). Oktav je nakon toga bio bolji u četvrtom setu (11:6) te je odluka pala u petom, a u odlučujućem setu dosta bolji je bio Simović (11:6), koji je tako prvog dana dobio sve četiri partije. Dvije je upisao i u prvom kolu kad je Libertas Marinkolor bio bolji s 3:1 od ukrajinskog CE MSC Tennis Academy SCC Sumy (‘Pituri’ su bili slobodni u 2. kolu).

Posljednja dva kola se igraju u nedjelju, 15. rujna. U 4. kolu od 10 sati igraju Libertas Marinkolor i TTC Sokah Hoboken te CE MSC Tennis Academy SCC Sumy i Sarkuysan Spor Kulubu, a u posljednjem, 5. kolu, od 14 sati igraju Libertas Marinkolor i G.D.D. Toledos te CE MSC Tennis Academy SCC Sumy i TTC Sokah Hoboken.

Dva najuspješnija sastava skupine izborit će plasman u treći krug ETTU Cupa.

Dubrovački vjesnik / Tonći Vlašić

Leave a Reply