MIHO SE OZLJEDIO, TCC SOKAH HOBOKEN OSIGURAO PRVO MJESTO Ako Ukrajinci ne dobiju Belgijance, ‘Piturima’ protiv Portugalaca treba samo….

Odlučivali su na kraju Neven Juzbašić i Paul Lavergne. Kapetan Libertas Marinkolora nije uspio te je belgijski TTC Sokah Hoboken nakon više od dva i pol sata igre ostvario uspjeh u Gospinom polju 3:2. Tako je favorit skupine kolo prije kraja osigurao prvo mjesto i prolaz dalje, dok će ‘Pituri’ u posljednjem kolu protiv portugalskog G.D.D. Toleda tražiti uspjeh koji im donosi drugo mjesto u skupini, koje također vodi u daljnje natjecanje, treći krug ETTU Cupa.

Miho Simović je gubio sa 6:1 u prvom setu nakon čega je nanizao četiri poena. Zatim je izjednačio na 7:7 i 8:8 te poveo s 10:8. Nije iskoristio prvu, ali jest drugu set loptu na oduševljenje domaćih navijača. U drugom setu opet je pobjegao Rajko Gommers – 4:1, zatim dva poena Simovića, koji je izjednačio na 6:6, poveo sa 7:6, vodio i 8:7. Nakon toga je spšavao dvije set lopte. Spasio je prvu, i drugu, ali ipak nije uspio. Izgubio je drugi set s 12:10. Potom se ozljedio te nije uspio donijeti vodstvo Libertas Marinkoloru 1:0. Sovarage je dobio treći set s 11:4, a četvrti s 11:7.

Izjednačio je na 1:1 Tomislav Japec, i to nakon što je izgubio prva dva seta protiv Paula Lavergnea, koji je potpisao nekoliko sjajnih poena. Prvi set je belgijski reket dobio s 11:6, drugi s 11:4. Ali, u trećem kreće Japec – 11:6, 11:9 i 11:7. Dragutin Dado Šurbek jurio zaostatak protiv Olava Kosoloskyja, koji je dobio prvi set s 11:9. Šurbek je dobio drugi s 11:7, treći sa 14:12 te četvrti s 11:6 za vodstvo LIbertas Marinkolora 2:1.

Japec nakon toga nije uspio protiv Gommersa, koji je bio bolji s 11:9, 11:8 i 11:6. Na kraju Juzbašić umjesto ozlijeđenog Simovića i Lavergne. Francuz u dresu TCC Sokah Hobokena je bio bolji 11:4, 11:5 i 11:6.

U posljednjem kolu igraju od 14 sati u Gospinom polju Libertas Marinkolor i G.D.D. Toledos, ‘Pituri’ imaju dvije pobjede i jedan poraz, dok portugalski predstavnik je u tri nastupa ostvario pobjedu i dva poraza. U isto vrijeme počet će ogled između TCC Sokah Hoboken, koji je osigurao prvo mjesto s tri pobjede i ukrajinskog CE MSC Tennis Academy SCC Sumy, koji ima dvije pobjede i jedan poraz. ‘Pituri’ su dobili s 3:1 Ukrajince, koji su s 3:1 dobili Portugalce…

Ukoliko Ukrajinci izgube od TCC Sokah Hobokena tada ‘Piturima’ drugo mjesto protiv Portugalaca donosi samo jedna dobivena partija s 3:0…

Dubrovački vjesnik / Tonći Vlašić

Leave a Reply