ETTU CUP Oproštaj ‘Pitura’ od Europe

Libertas Marinkolor zauzeo je posljednje peto mjesto na turniru skupine ‘A’ prvog kruga ETTU Cupa, te se nije plasirao u daljnje natjecanje u koje su išla dva najbolja. U Bruxellesu je dubrovački klub ostvario jednu pobjedu i tri poraza. Na kraju su plasman u drugi krug donijele dvije pobjede.

‘Pituri’ su u 1. kolu s 3:2 savladali Turk Telekom Ankara SC, u 2. kolu izgubili od nizozemskog Herculesa TTV s 3:1, a potom bili slobodni. Nakon toga su u 4. kolu izgubili 3:0 od ukrajinskog CE MSC Tennis Academy SSC Sumy, te s 3:1 u zadnjem kolu od domaćina, belgijskog Logis Auderghema TT, koji je dobio sva četiri ogleda te osvojio prvo mjesto u skupini. Miho Simović je donio bod protiv Belgijanaca.

Turk Telekom Ankara SC i CE MSC Tennis Academy SSC Sumy su ostvarili po dvije pobjede i dva poraza (turski sastav je drugi jer je bio uspješniji u ogledu protiv ukrajinskog sastava), dok je Hercules TTV imao, kao i Libertas Marinkolor, pobjedu i tri poraza (bolji međusobno od Libertas Marinkolora).

Hrvatski doprvak i pobjednik Kupa Hrvatske na turniru skupine ‘A’ prvog kruga ETTU Cupa u Bruxellesu igrao je u sastavu: Tomislav Japec, Miho Simović, Neven JuzbašićFilip Mikulić. Potonji je 19-godišnji član dubrovačkog kluba, koji je upisao prve nastupe u europskom kupu.

Tonči Vlašić / Dubrovački vjesnik

Leave a Reply