Glatko i slatko uoči puta u Bruxelles!

Pobjedom, čistom ko suza, 4:0 protiv Pule u Gospinom polju, stolnotenisači Libertas Marinkolora otvorili su novu sezonu u HEP Hrvatskoj Superligi. Ogled između doprvaka i prošle sezone trećeplasirane ekipe sezone odigran je prije ostalih zbog obveza ‘Pitura’ u Europi. Naime, Tomislav Japec, Miho Simović Neven Juzbašićovog vikenda, 29. i 30. rujna, igraju u Bruxellesu na turniru prvog kruga ETTU Cupa.

Tomislav Japec je krenuo s 0:3 u prvom setu, a na kraju je dobio 3:0 u setovimaFranu Runjića. Prvi set za Pulu osvojio je Alex Krstevski, i to protiv Miha Simovića. Ipak, povratnik u redove ‘Pitura’ nakon što je sezonu proveo u Španjolskoj i Portugalu, brzo se vratio, te dobio drugi set, potom treći i četvrti za vodstvo domaćih 2:0. Neven Juzbašić nije imao milosti protiv Tomislava Makarkovića, a priču u Gospinom poju zaključili su u paru Japec i Simović, koji su s 3:1 u setovima dobili Runjića i Dorijana Kuzmića.

Libertas Marinkolor igra u skupini ‘A’ ETTU Cupa. Supanici su mu domaćin turnira, belgijski Logis Auderghem TT, zatim nizozemski TTV Hercules, turski Turk Telekom i ukrajinski CE MSC Tennis Academy SCC Sumy. Prva dva mjesta vode u daljnje natjecanje.

U 2. kolu HEP Hrvatske Super lige Libertas Marinkolor je 6. listopada gost GSTK Zagreb.

Pljesak Branku Goliku

Branku Goliku, dugogodišnjem članu dubrovačkog kluba, Marinko Matulović, predsjednik Libertas Marinkolora, ujedno i dopredsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza, uručio je zahvalnicu i priznanje. Golik je bio spriječen prisustvovati proslavi 40. godišnjice kluba, kada su se dijelila priznanja zaslužnim pojedincima. Prva utakmica nove sezone u Gospinom polju bila je prilika da se i njemu zaplješće.

Leave a Reply