Nema Kineza, nema StaRR-a, ali znaju ‘Pituri’ kako neće biti lako obraniti Kup!

Prošle srijede su slavili rođendan. Okupili su se u Kazalištu Marina Držića. Čestitali svima koji su ugradili sebe u prvih 40 godina kluba. Prisjetili se prošle – 2017. godine – najuspješnije u povijesti. Osvojeni su prvi trofeji. Naslov prvaka Hrvatske i potom Kup Hrvatske. Budući je prošle godine po prvi put igran i Kup Hrvatske – ‘Pituri’ su u povijesti hrvatskog stolnog tenisa upisani kao prvi osvajači duple krune.

Prije mjesec dana pokušali su još jednom iznenaditi varaždinski StaRR u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske. Uspjeli su u prvoj utakmici jer StaRR kod kuće nije nastupio u najjačem sastavu, s oba Kineza. Međutim, u drugoj utakmici, koja se igrala u Gospinom polju, StaRR je došao kompletan. Tan Ruiwu i Zeng Jia nisu imali milosti. Izjednačili su na 1:1 te izborili majstoricu. Dva dana poslije dobili su na istom mjestu i utakmicu odluke te je StaRR uspio doći do svog prvog trofeja.

Dubrovački sastav im je čestitao na uspjehu. Tomislav Japec, sjajni ‘Pitur’, iza kojeg su godine i godine igranja na najvišem nivou, tada je istaknuo kako jača ekipa od StaRR-a nije igrala u Hrvatskoj. Međutim, mjesec dana poslije, iako su izborili plasman na Final four Kupa Hrvatske, StaRR ne dolazi u Dubrovnik. Poslao je pismo na adresu Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Odjavili su nastup.
Može se nagađati kako su Kinezi napustili Varaždin, kako nije bilo novaca za zadržati ih još mjesec dana da pokušaju osvojiti duplu krunu. Ovako, ništa od Final foura. Tri sastava će igrati u Gospinom polju. GSTK Zagreb, koji je bio suparnik StaRR-u u polufinalu, može doći u Dubrovnik dan poslije, u četvrtak, 31. svibnja, kad je na rasporedu finale. U srijedu će se igrati samo jedno polufinale, i to između domaćina, Libertas Marinkolora Vodovod Osijeka.

– Vodovod Osijek je odličan. Njihovi udarni igrači nisu za razliku od naših imali pauzu nakon završetka prvenstva. Tu je osječki sastav u prednosti. Neće biti lako. U ligaškom dijelu su nas dobili u Osijeku, a u Gospinom polju nije bilo lako doći do pobjede. S obzirom na činjenicu da je StaRR odjavio nastup na završnom turniru, mnogi su mišljenja da tko dobije polufinale, Vodovod Osijek ili mi, kako će slaviti na kraju. Naravno, ja vjerujem u naše igrače. Vjerujem kako su kvalitetniji te, priželjkujem, kao i svi u klubu da bi i ove sezone mogli doći do trofeja, a to bi bilo sjajno. Međutim, ponavljam, čeka nas težak zadatak u polufinalu – istaknuo je Marinko Matulović, predsjednik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor.

‘Pituri’ zovu navijače. Nema dileme kako će, kao i svaki put kad se u Gospinom polju igraju važne utakmice, domaći imati brojnu i glasnu podršku, a sa čime se malo tko u hrvatskom stolnom tenisu može pohvaliti. ‘Grmjet’ će opet s tribina: ‘Idemo Pituri!’.

Tonči Vlašić / Dubrovački vjesnik

Leave a Reply